Sunday, May 1, 2011

Lakukan Sumpah Balas - Perlukah DSAI Layan Cadangan Tokoh Agama?
Harap DS Anwar Ibrahim tak melayan idea tokoh agama yang mencadangkan agar beliau melakukan sumpah balas.

Sebelum ini, semasa kes Saiful ada cadangan dari tokoh agama agar DSAI bermubahalah, ia tidak dilayan oleh beliau. Nampaknya langkah tidak melayannya adalah langkah yang terbaik.

Ketika itu Dr Abd Basit Abd Rahman membuat teguran dalam khutbahnya ketika cadangan sumpah diketengahkan. Katanya, sikit-sikit nak suruh orang bersumpah. Ingat sumpah itu perkara main-main. Sumpah itu adalah permainan orang munafiqin! Janganlah ajar masyarakat bersumpah.. Berman-main dengan nama Allah. - al-ahkam.net
Dr Jeya & Arul antara 21 ditahan, suasana berbeza di negara jiran


Lebih 300 orang berhimpun menuntut pelaksanaan Akta Gaji Minimum pada perhimpunan aman bermula di sekitar monorel Chow Kit sempena Hari Pekerja yang diraikan hari ini.

Bagaimanapun, mereka terpaksa berdepan dengan gerombolan polis hingga menyebabkan beberapa tangkapan dibuat termasuk Ahli Parlimen Sungai Siput, Dr Jeyakumar dan Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia (PSM), S Arutchelvam.

Polis turut dibantu anggota dari unit Polis Simpanan Persekutuan (FRU) beserta kelengkapan mereka.

Sehingga jam 2.30 petang, mengikut twitter Suaram, bilangan tangkapan terus meningkat kepada 21 orang dan kini ditahan di balai Dang Wangi dan kini proses mengambil keterangan sedang dijalankan.

Suasana perarakan golongan pekerja di Jakarta berlangsung meriah tanpa diganggu polis

Suasana ini jauh berbeza di negara jiran termasuk di Jakarta yang menyaksikan golongan pekerja seramai lebih 10,000 orang berarak dengan dibantu anggota polis.

Suasana sama juga berlangsung dengan baik di Singapura.

No comments:

Post a Comment

Terimakasih atas cadangan dan pandangan. **Your suggestion and advice is highly appreciated.** passpk@hotmail.com